Monday, December 13, 2010


Funfair or dangdut fair?? Kekeke..

Yeahhh! (beriya jer Yeahh!) hahaha.. Last time, me and hubby were asking around and browsing, kat mana la ada funfair, and ofcoz kalau boleh, nak yang mana in Klang Valley jer.. Hehehe.. Yup, masa tuh nak bawa my nieces and nephews, since Zach and Yaya were here lagi.. Pegi ramai2 kan best?? Tapi masa tuh takder pun funfair, and the one in Bukit Tinggi pun, baru jer abis.. Hehehe..

So, last Saturday, on the way back to our house, we came across this tapak pesta in Shah Alam, and mummy asked daddy if he could bring us there, that very night.. Sebab achik pun ada time tuh.. The more, the merrier! Hehehe.. But, daddy pun letih and cuaca pun nak hujan, so we decided to stay in jer.. But smalam, tiba2 daddy ajak pegi jalan2, and bawa Aidan to the funfair.. Mummy was feeling okay jer, not that excited like the day before, sebab kenangkan the next day dah nak kena keje.. Hahaha.. Yup, lately nih, macam kurang rehat, and otak dah penat.. Hehehe..

So, the funfair was just okay.. Hahaha.. Sebab mummy nyer expectations like so high.. Hahaha.. Tuh la, too much TV, yang mana tgk dalam TV, itulah yang mummy harapkan.. Hahaha.. I even asked daddy ' naper takder sapa jual food like hotdogs and stuff ' and daddy went ' laaa, macam ni la funfair kat Malaysia.. what do you expect? ' Hahaha.. Yang kelakar part is the song that they played at the carnival.. Hahaha.. Ishhh, lagu dangdut la plak.. Hahahah.. Ketawa jer mummy, but it sure is fun to see the visitors and the kids yang enjoyed themselves so much, playing tikam and the rides.. :)

Terdetik nak ajak anak2 buah di Shah Alam, but fikir hari pun dah lewat, and kena ada proper planning.. Maybe next week.. :) Okay Atin, ketua bahagian 'seksyen 7'.. hehehe.. So, Aidan pun tiba2 terlentok tido, layan lagu dangdut some more, leaving daddy and mummy buat quick tour inside the area, and headed back to our car.. Not that tak best tau that place, best sgt2, especially if your kids dah besar sket and can enjoy the rides.. Hubby pun teringat zaman dia ke funfair with his cousins, and siap tunjuk lagi which games yang diorang liked the most, and ofcoz it brought me plak to my days.. Masa dengan my friend, Diana, masa sekolah dulu.. We walked to the tapak pesta together dari rumah dia.. Huhuhu.. Bersemangat nak main itu ini.. But, i hardly remember all.. I don't know if diorang pun pasang lagu dangdut.. Hahaha..

Okay, harga 1 token is RM2, and for some of the games, you need to use 2 token (RM4), and if berjaya, you will get 1 air tin (kelakar kan?) or a pen (that i rasa cost RM1- hahaha) and bukan sajer balik modal, memang rugi walaupun menang! Hahaha.. But ramai jer nak main, sebab nak get the feel pegi carnival, and have fun (tuh yang penting), but for us, takper lah.. Hahaha.. Rasa rugi, rugi jer.. Hahaha.. Tapi kalau main rides, different.. :) But bukan takder hadiah yang besar okay?? Ada, but boleh menang ker?? Hehehe..

Okie dokie, pics time!!

From tempat parking kete.. :)




Haaa, tikam.. tikam.. :P



Okay, now dah tido.. Aidan nyer tido time memang at 8/9 like that.. hehehe..

Ohhh my baby.. Sian.. Chumellll.. :P

Hahahaha.. tak motivate people to do well langsung! Kahkahkah!!

Wahhh, menang pen ker akak?? Suka yer.. hehehe.. :)



Under these ducks, ada tulis nama hadiah tau.. If you wanna test your luck, la.. :)





Rumah hantu.. Grrrrrr.. :P


Sian kan our kicik, we decided to head home.. :)




One letih boy, tido but still gave mummy his best pose! :))

Okay, now mummy dah melted!! Huhuhu.. Mak yang selalu pilu tengok anaknyer bila anaknyer nyenyak tido.. Hahaha.. Emo mummy! :P

p/s: To Aunty Effa, have fun there!! Hehehe.. Your turn lak bawa Dania.. Sian Dania nak pegi carnival.. :)) Don't expect too much, okay.. But the rides are fun! :) Kekekeke.. Kisses to Dania! :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com